Учениците от ЕГ „Пловдив” събраха рекордните 2 576 лева от благотворителни базари и концерт в дните около Коледа
Снимки: Ученически парламент към ЕГ „Пловдив”
В Пловдив

Коледен базар на ученици от Английската събра 2 576 лева

Ели Крумова - сряда, 03-01-2018 - 12:33

Разпределят средствата за фондация „Искам бебе”, за дома за възрастни хора „Свети Василий Велики” и за децата от социалната институция „Кн. Мария Луиза”

Рекордната сума от 2 576 лева събраха с трудолюбие и упоритост по време на традиционния си коледен благотворителен базар учениците от ЕГ „Пловдив”. Парите са двойно повече от миналата година и отиват за три каузи, които са били избрани от членовете на ученическия парламент към гимназията. Това съобщи зам.-председателят на ученическия парламент Клементина Картевска. Тя уточни, че по предложения на нейни съученици тази година кампанията е била в подкрепа на фондация „Искам бебе”, която помага на семейства с репродуктивни проблеми. Втората кауза е за дома за стари хора „Св. Василий Велики”, а част от парите ще отидат за децата без родители в дома „Кн. Мария Луиза” в Пловдив.

„В благотворителната кутия за фондация „Искам бебе” преброихме 1380 лева. В кутията за дома за възрастни хора имаше 935 лева, а отделно в кутията а младежкия център бяха пуснати 110 лева. Имахме и друго дарение от 151 лева, които ще бъдат за децата от дома”, обясни Клементина. По думите й със средствата за дома за стари хора ще бъде закупен домакински електроуред, храна и занимателни игри.

Базарът, организиран от ученическия парламент към ЕГ „Пловдив” е бил от 22 до 26 декември в кв. „Капана”. На смени през цялото време ученици от елитната Английска гимназия са продавали картички, които са били изработени от тях. „Много картички направихме. Имахме 900 картона. Отделно от това от фондацията ни осигуриха значки и ръчно изработени сувенири. Имахме и благотворителен концерт на таланти от нашата гимназия, който се проведе на 22 декември, както и друг базар, който се проведе седмица преди коледния”, обясни зам.-председателката на ученическия парламент в езиковата гимназия. Коледният базар на учениците от ЕГ „Пловдив” се организира за трета поредна година.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.