Прокурори проверяват рушаща се сграда в Сливен

Христо Христов - вторник, 14-03-2017 - 16:09

Проверка за съдбата на рушаща се от години сграда-паметник на културата на пъпа на Сливен разпореди районната прокуратура. Проверката е по реда на надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите.Обектът е сградата на някогашната „Популярна каса“ на улица „Димитър Пехливанов“ №1, която е собственост на общината.

Триетажната сграда, строена в началото на миналия ХХ век е разполагала с огромен трезор, припомнят стари местни жители. Тя е била одържавена след 9 септември 1944 година, а веднага след промените през 1989 година са водени серия от дела за реституция, но в крайна сметка през 2009 г. ВКС решава че ще остане притежание на държавата.

Няколко години по-късно, с решение на МС красивата постройка е предоставена безвъзмездно на общината, като по този начин е трябвало да бъде решен проблемът с базата на кукления театър, припомни ексобластният управител Марин Кавръков. Идеята така и не се реализира, правени са били опити тя да бъде продадена, като е била обявена начална тръжна цена от 777 000 лв , но не са се намерили купувачи.

Според специалистите в изключително лошо състояние е покривната конструкция , имало опасност от самосрутване. От прокуратурата са изпратили писмо за извършване на незабавна проверка до РДНСК „Югоизточен район“, кмета на община Сливен и началника на РУ – МВР – Сливен.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.