Цената на фабричната трансформация на Dacia Dokker WAV е 11 618 лева с ДДС.
Снимки Любомир Асенов

Dacia направи модел за хора с увреждания

Денислав Стоянов - вторник, 19-04-2016 - 20:00

Специалният Dokker качва на борда човек в инвалидна количка

Според статистика на ООН, между 80 000 и 100 000 човека с увреждания у нас се нуждаят от помощни средства или инвалидна количка, за да се придвижват, а едновременно с това ползват и чужда помощ навън. Едно практично решение за тях идва от Dacia с модела Dokker WAV (WAV - Wheelchair Accessible Vehicle, превозно средство с достъп за инвалидни колички), който ще помага на хората, използващи инвалидни колички да водят активен социален живот, да участват регулярно в обществени събития, да ходят на работа и да се чувстват самостоятелни. Освен това Dacia Dokker WAV е решение и за таксиметровите компании, които могат да предложат специализирана услуга, насочена към хората, нуждаещи се от помощ в придвижването до болницата, работа или просто за разходка. Специалният Dokker WAV е пригоден за транспорт на човек с инвалидна количка.

Моделът е оборудван с по-нисък под с платформа, а двойно сгъващата се рампа е лесна за употреба.

Dacia Dokker WAV предлага варианти с пет седящи места или в конфигурация с три седалки при сгъната задна седалка на 2/3 плюс място за пътник в инвалидна количка. Моделът разполага с европейско типово одобрение за подобен род автомобили. Колата е едно достъпно предложение, тъй като цената на фабричната трансформация е 11 618 лева с ДДС и може да се осъществи на всички нива на оборудване с изключение на базовото. Автомобилът е много подходящ за таксиметрови компании, трансфери на летища, обществен транспорт и др. Трансформацията включва изрязване на пода за да се получи по-нисък праг и по-нисък ъгъл на рампата за по-лесно качване.

Колата разполага със система за закрепване на инвалидната количка и триточков колан за нея.

Двойно сгъващата се рампа е лесна за употреба и трансформира автомобила за превоз на инвалидна количка в рамките на 30 секунди. Когато не се използва за специализиран превоз, автомобилът може да служи за превоз на товар, пазаруване, за ежедневно ползване като комби с голям товарен капацитет. Стандартно Dacia Dokker WAV разполага с по-нисък под с платформа, специално покритие на пода против подхлъзване, система за закрепване на инвалидната количка, триточков колан за количката, бутон за аварийно излизане през задната врата, ръчна двойно сгъваема алуминиева рампа, ергономична дръжка за отваряне на рампата и защитно покритие отстрани на пода.

Тагове:  Dacia

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.