Тед Кочев с дъщеря си Александра
Снимка: Мартин Михайлов, Colibri Books
Гостите предупредени да не снимат

Тракийска сватба за дъщерята на Тед Кочев на Античния

Ели Кру­мо­ва - сряда, 16-08-2017 - 20:00

Сватбата бутикова, ръченици и хора за младоженците с ансамбъл „Тракия”

Световноизвестният режисьор от български произход Тед Кочев ожени в пълна тайна и  с тракийска сватба дъщеря си на Античния театър в Пловдив. Гостите били предупредени да не снимат. Присъствието на външни лица и медии във вторник вечерта край древната сцена било абсолютно забранено, защото младоженците искали церемонията им да е само за най-близките им от двете семейства и да бъде дискретна. Античният театър трябвало да бъде отворен единствено и само за младоженците, техните родители и близки. За това изрично предупредили организаторите. Дори, за да бъде наистина запазена тайната, бил пуснат слух, че сватбата на 29-годишната Александра Кочев с годеника й Милен Ангелов ще се състои на 16 август т.г., в сряда. Граждански ритуал на древната сцена нямало. Подписването явно било някъде другаде, защото на Античния театър се състояла само сватбената церемония.

Красивата булка е дъщеря на режисьора от втория му брак с Лейфън Чънг, която е била неотлъчно до съпруга си при тази му визита в България. Младоженците Александра и Милен сами резервирали Античния театър за паметната си дата и платили наема от 1200 лева за времето от 18 часа до 19,30 часа. Сцената била специално украсена, а гостите не били седнали по каменните редове, където обикновено стоят зрителите на концерти и представления. За тях имало столове, наслагани по самата сцена на Античния театър. Така те са можели да проследят всяка подробност от сватбената церемония.

А тя е била пресъздаване на традиционна тракийска сватба. В сцената са участвали всички изпълнители от ансамбъл „Тракия” – хор, оркестър и танцьори. „Затворено частно събитие, на което присъстваха гости с висок ранг, за което имаше изрично изискване да няма никакви външни лица”, бе обяснено на екипа на „Монитор”/”Телеграф”. Затова и присъстващите – около 100-150 гости, които били от различни националности, били помолени в никакъв случай да не снимат. Церемонията била запечатана само с кино камера и с дрон, който снимал отвисоко.

Автентичният ритуал „Тракийска сватба” продължил около час – час и половина. В началото свекървата захранила младоженците с пита и мед. Церемонията разчувствала и дори разплакала майките на Александра и Милен, разкриха присъствали. След това всички се потопили в българския фолклор с изпълненията на ансамбъл „Тракия”. В народните хора и ръченици се включвали и гостите, а сватбеният ритуал завършил с голямо българско хоро.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.