Миналия юни в „Столипиново” бяха съборени няколко незаконно построени къщи
Авторът

Заснемат „Столипиново” за незаконни къщи и пришълци

Ели Крумова - вторник, 08-08-2017 - 10:33

Геодезическо заснемане на най-големия ромски квартал на Балканите – „Столипиново”, ще бъде извършено в следващата една година. В акцията ще участват служители и на „Общинска охрана” и на Инспектората. Целта на кметството на район „Източен” е да се уточни колко са незаконните къщи и пришълците в квартала. Това съобщи кметът на район „Източен” Николай Чунчуков.

Той уточни, че незаконните къщи в „Столипиново” са хиляди и почти всички от тях са построени в последните 25 години. „На местата, където изникват нови, ги премахваме. През тази година сме издали над 40 заповеди за събаряне на незаконни постройки”, каза Чунчуков. Той обаче уточни, че работата по установяването на действителния брой незаконни къщи и на броя на пришълците, е изключително мащабна. От районното кметство продължават да се борят и с нерегламентираните сметища в квартала. Заедно с общинската фирма „Чистота” са започнали да ограждат с бетонови панели местата, където най-често се оформят такива нерегламентирани сметища. Идеята им е да ограничат разпространението на боклуците. Около 20 тона смет ежедневно се извозва от „Столипиново”, уточни шефът на „Чистота” Иван Стоянов. Той уточни, че кварталът всяка сутрин се дезинфекцира с препарати, които се пръскат около съдовете за смет, тъй като, ако това не се прави, при 40-градусова жега имало опасност от разпространение на зарази. Наред с това от бунищата се носи непоносима воня, която пропива в квартала. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.