Range Rover Evoque е сред моделите с най-силни продажби в страната.
Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover откри завод в Бразилия

Денислав Стоянов - сряда, 22-06-2016 - 10:00

Цехът произвежда Range Rover Evoque и Discovery Sport за местния пазар

Компанията Jaguar Land Rover откри новия си производствен цех и Образователен център за бизнес партньорство на стойност 750 млн. бразилски реала (240 млн. британски лири) в щата Рио де Жанейро, Бразилия. Това е първият завод за производство, който британската марка отваря в Латинска Америка. Новият цех на Jaguar Land Rover в Итатиая е и първият такъв в чужбина, изцяло притежаван от компанията, и отбелязва по-нататъшен етап в нейната стратегията за световна експанзия. Създаването на нови заводи по света позволява на Jaguar Land Rover да предлага на клиентите си още по-вълнуващи нови модели, да се предпазва от колебанията на валутните курсове и да създава бизнес, конкурентоспособен в световен мащаб. Новият завод ще произвежда Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport за бразилските клиенти. Колите ще бъдат пуснати за продажба от дилърите в цяла Бразилия още този месец.

Цехът е оборудван със свръхмодерни производствени технологии и работят напълно обучени специалисти.

Заводът включва първия Образователен център за бизнес партньорство на Jaguar Land Rover отвъд Океана, който ще предоставя гама учебни дейности за над 12 000 местни деца всяка година. Те ще им помогнат да развиват ключови умения в работата и ще ги вдъхновяват да се стремят към високо професионално развитие в Jaguar Land Rover. Напълно гъвкавият завод е проектиран в подкрепа на бъдещите планове на компанията и представлява дългосрочен ангажимент на Jaguar Land Rover към бразилския пазар. Заводът включва серия екологични характеристики, като събиране на дъждовна вода и засяване на над 1200 местни дървета за подпомагане опазването и подобряването на естествената среда около завода. В цеха има свръхмодерни производствени технологии и най-съвременното съоръжение за съответствие и сертификация по отношение на емисиите в Южна Америка. Като част от настоящия си ангажимент към бразилската автомобилна индустрия, Jaguar Land Rover си доставя основни компоненти като седалки, кокпит, ауспух, шаси и силов агрегат от местни доставчици.

Новият завод произвежда Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport за бразилските клиенти.

Марките Jaguar и Land Rover присъстват на бразилския пазар от над 25 години. През първите пет месеца на 2016 г. компанията Jaguar Land Rover регистрира 11% ръст на продажбите си в Бразилия. Land Rover е водещата марка луксозни високопроходими автомобили в Бразилия, а Jaguar е един от най-бързо развиващите се премиум марки в страната с ръст на продажбите от 70% през първите 5 месеца на 2016 г. Бразилия е един от водещите 15 пазара на Jaguar Land Rover, а Range Rover Evoque, Range Rover Sport и Land Rover Discovery са автомобилите с най-силни продажби в страната.

В Бразилия Jaguar Land Rover вече има 35 дилъра, покриващи всички основни части на страната.

В Бразилия Jaguar Land Rover вече има 35 дилъра, покриващи всички основни части на страната. „Land Rover вече е пазарен лидер в Бразилия за премиум SUV автомобили със среден размер с над 30% от всички продажби в този сегмент. Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport сега ще се произвеждат за първи път в Латинска Америка, надграждайки върху съществуваща си популярност сред клиентите в Бразилия”, заяви Волфганг Щадлер, изпълнителен производствен директор.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.