"Отвлечена" африканка от Сиера Леоне вдигна на крак поморийската полиция

Елена Анастасова - сряда, 05-07-2017 - 16:21

Тъмнокожата гувернантка натопила кувейтски работодател, че я похитил и държал в плен

Тъмнокожа гувернантка от Сиера Леоне вдигна на крак полицията в Поморие и Бургас, след като се появила в районното и заявила, че е отвлечена.
28-годишната африканка сигнализирала, че е държана в плен от семейство кувейтци, които живеят в поморийското село Каблешково. Според потресаващият й разказ, работодателите я отвлекли от родината й и против волята й я довели в България. Тук тя била подложена на системен тормоз, държана под ключ и принуждавана да работи в дома на похитителите, разказала още "отвлечената". Пред смаяните полицаи, жената твърдяла още че кувейтците й прибрали всички документи за самоличност, за да не може да избяга. Тя обаче успяла някак си да се измъкне и да се добере до районното. Ченгетата организирали светкавична акция и веднага хукнали към Каблешково, в готовност да блокират селото. Няколко часа по-късно се разбрало, че става въпрос за обикновена лъжа. "Похитената" дама работела действително при семейство кувейтци, но съвсем доброволно. Ден преди да дотърчи в полицията, тя се скалрала с работодателите и решила да им отмъсти, като ги натопи в отвличане. Разследването по случая е установило, че африканката пребивава у нас законно, по собствена воля. Кувейтците й извадили работна виза и покана за работа, подписали с нея и трудов договор, като й плащали работна заплата. Ченгетата разкрили, че паспортът се намира в тъжителката, а освен това в нея са намерени още мобилен телефон и значителна сума от спестявания, с които тя спокойно е можела да напусне страната ако желае. Разследването е установило още, че тъмнокожата жена е работела за кувейтците от няколко години в Кувейт. След като семейството се преместило в България, гувернантката си заминала за Сиера Леоне. Когато се установили тук, работодателите я поканили отново да им бъде домашна помощница и тя веднага се съгласила. Десетки жители на Каблешково също са свидетелствали в защита на кувейтците. Хората потвърдили, че познават африканката и са я виждали всеки ден да обикаля селото сама. Най-често я виждали да пазарува в магазините. 
Въпреки, че мистерията с отвличането е разплетена, по случая има висящо досъдебно производство и разследването продължава. За случая е сезирана и прокуратурата, потвърдиха от там.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.