Известни художници на Виена с изложба в Дом Витгенщайн

Агенция Монитор - четвъртък, 01-12-2016 - 19:11

Седем от известните съвременни художници на Виена откриват тази вечер, изложба живопис, инсталации и скулптура в Българския културен център Дом Витгенщайн.

Мартина Браун , скулптура, 150 x 10 x 10cm

Вернисажът в сърцето на австрийската столица събира изкуството на уважаваните професори на Виенската художествена академия-Улрих Ганзерт и Рудолф Вайсграб, на Адолф Тума, художник на Държавната печатница на Виена, Ерика Сайвалд, Мартина Браун,Йохан Карнер и на проф.Стоимен Стоилов.

За артсъбитието е издаден и специален каталог.

Според Хартвиг Кнак, арткритик, журналист и куратор на изложбата в центъра на авторските търсения е човекът от реалния свят и от света на фантастичното, в реминисценсиите от детството на проф.Ганзерт, в сюрреалистично-фантастичната „Комедия дел Арте“ на Стоимен Стоилов, в прекрасните инсталации на Мартина Браун и проф.Вайсграб, през голямоформатния триптих “Бягство и промяна” на Ерика Сайвалд, геометричните форми на Йохан Карнер до поетичните картини на Адолф Тума.

Адолф Тума, „Космос“, 80 x 100 cm, акрил върху платно

Изложбата „Арт трансформации“, която ще продължи до края на янури, 2017г., е посветена на 40-годишнината от създаването на Българския културен център Дом Витгенщайн във Виена.

Очаква се изложбата да събере академичния, интелектуалния и арт елитът на австрийската столица.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.