Герои от руски приказки са главните действащи лица в брошурата за имигранти
Брошура с комикси учи имигрантите в Москва на порядки и традиции

Русия помага на Европа с бежанците

Мила КУДРИНА, МОСКВА - понеделник, 20-03-2017 - 13:18

Две европейски държави – Германия и Чехия, проявиха интерес към руския опит за работа с имигрантите, пише Утро.ру. Става дума за образователната брошура за гостите от чужбина, издадена от московските власти под формата на комикси.   

Дипляната съдържа изложени в достъпна форма правила на поведение, порядки, традиции и кратка история на Москва. Всички това е „разказано“ на имигрантите от известни персонажи от руските приказки – тримата богатири, Снежанка, Купава и Василиса Прекрасна. След излизането на брошурата именно специалистите по миграционното право – немците, поискаха среща с представители на московския Департамент по национална политика, съобщиха от кметството. Експертите от Германия помолили руските си колеги да им обяснят „как са успели да намерят този уникален начин за поднасяне на информация на гостите от чужбина“. В Москва по същата причина идвали и специалисти от Чехия, които също се интересували от брошурата. „В Русия и на Запад, независимо от формалната прилика, ситуацията с взаимоотношенията с мюсюлманите е коренно различна. Но в същото време руският опит може да бъде много полезен на Европа“, констатира ръководителят на института „Диалог на цивилизациите“ Алексей Малашенко, цитиран от агенцията. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.