"Биг брадър" за нарушителите в Дупница

Северина Иванова - петък, 19-08-2016 - 12:23

75 камери ще бъдат доставени и монтирани до 20 септември на територията на Дупница. Комисия, със заповед на кмета инж. Методи Чимев, разгледа офертите, като стойността на поръчката е 48 000 лева. Общият брой на камерите, които са с висока резолюция и с възможност за виждане и в тъмните часове на денонощието, става 93.

Всички записи ще се пазят в продължение на един месец, като ще работят денонощно и ще се подават към полицията всички посегателства или нарушители на закона за движение по пътищата. Част от камерите ще бъдат с "въртящ" механизъм по най-натоварените кръстовища и улици, за да се използват и срещу шофьорите, които карат с висока скорост. Такива ще бъдат монтирани по цялото протежение от Градинката "Левски" до кръстовището на Наков мост, в обхвата на проекта по Зелена градска среда и др. Ще се монтират камери в Парк Рила и по протежението на ул. „Патриарх Евтимий“ до Парк Рила, ще се подменят камерите в Градска градина и подлеза на Байкал, както и на други места, които допълнително ще бъдат определени до 10 дни.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.