Миро и неговата майка Снежана Бъчварова в годините, когато животът им е щастлив.
Снимка личен архив
Правят благотворителен бал

Необходими са 300 000 лева за лечението на Миро от Русе

ЖАНЕТА ЙОРДАНОВА - събота, 13-01-2018 - 14:57

300 000 лева са необходими за трансплантация на стволови клетки на 41-годишния Мирослав Колчев, страдащ от остра лимфобластна левкемия. Неговата майка – дългогодишният преподавател в Русе Снежана Бъчварова, се обърна с молба за помощ към своите приятели, бивши ученици и всички добри и състрадателни хора.

„Никога не съм си представяла, че точно на мен ще се случи най-лошото – детето ми да се разболее от животозастрашаващата левкемия. Но се случи. И вместо да посрещна Коледа със сина си вкъщи, аз съм с него в болница. Лечението ще бъде продължително и тежко – няколко химиотерапии и трансплантиране на стволови клетки на гръбначния мозък. Но какво не би направила една майка, за да спаси живота на детето си! Затова ви моля, ако си спомняте за мен с добри чувства, дарете средства“, обръща се за помощ Снежана.

Във Фейсбук е създадена група „Благотворителен базар за Миро“, където всеки може да продаде някаква вещ, като средствата постъпват по дарителска сметка. До момента са събрани 45 000 лева. На 19 януари от 17:30 часа в Английската гимназия „Гео Милев“ в Русе ще се състои благотворителен концерт в помощ на Миро. Ще бъде поставена урна, в която всеки ще може да пусне пари.

Дарителската сметка е Райфайзенбанк ЕАД:
BG12RZBB91551051998709
Мирослав Владимиров Колчев

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.