Снимки: Glass

Google Glass променя производствените процеси

Агенция Монитор - четвъртък, 20-07-2017 - 14:28

Според някой, Google Glass е устройство, което е изпреварило времето си и широката общественост просто не е готова за него, а за други е скъпо устройство, което решава проблем, който никой, никога не е имал. Google Glass повдигна въпроса за неприкосновеността на личния живот, а ранните притежатели бързо бяха определени като "Glassholes", което заклейми устройството публично.

 

През 2015 г. програмата Google Glass Explorer изчезна и устройството бе спряно от продажба. Официално бе обещано, че бъдещите версии на Glass ще се появят отново.

Google Glass се завръща и този път изглежда, че има много по-полезна цел, компаниите. През последните две години Glass работи с различни компании, за да намери начини за включване на устройството в широк спектър от фирми.
Компанията сега отново пуска в продажба устройството, като Glass Enterprise Edition. Хардуерът е подобрен, живота на батерията е удължен, фотоапаратът е модернизиран и целият дизайн е преосмислен.

AGCO, една от компаниите, които използват Glass Enterprise Edition, намали производственото време с 25%, като включи устростото в производствените си линии. Служителите могат незабавно да получат достъп до списъци за проверка, ръководства с инструкции и да изготвят отчети много по-ефективно, използвайки Google Glass.
”Служителите работят по-интелигентно, по-бързо и по-безопасно, защото разполагат с информацията, от която се нуждаят, точно пред очите им", казва Пеги Гулик, директор "Подобряване на бизнес процесите" в AGCO.


DHL също използва Glass за ускоряване на процесите за доставки. Glass може незабавно да предостави информация за местоположението на пратка в склада, да препоръча най-добрия път за доставка и да направи работата по-ефективна. DHL казва, че Glass е увеличило ефективността на при доставки с 15%.

Glass също се използва от лекарите за повишаване на производителността, както и компания специализирана в предоставянето на мобилни решения за слепи хора или хора с нарушено зрение.

Очилата с добавена реалност никога не се наричани елегантно устройство в публичното пространство, но в професионалната или промишлена среда се оказват невероятно полезни. Премахвайки моментните снимки и проверката на имейли, уредът се използва за подобряване на работните процеси, улеснявайки хората да вършат работата си. Google Glass се завръща.

Вижте как Boeing използва Google Glass в производствения процес.

Тагове:  GoogleKGoogle-Glass

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.