СНИМКА PIXABAY.COM

Цените на памука на 2-годишен връх

Агенция Монитор - вторник, 14-02-2017 - 11:04

Стойността на фючърсите за доставка на памук достигнаха 2-годишен максимум, съобщава RNS. Във вторник на ICE Futures те стигнаха до 78,21 цента за фунт (453,6 грама).

От началото на януари суровината поскъпна с 11%. Според Националния съвет на САЩ по памука (NCCA) потреблението може за трета поредна година може да надмине производството. Липсата на оферти за износ от Средна Азия и Западна Африка, заедно със съкращаването на експорта от Индия, поддържа сегашните нива на цените. Причина за намаляването на доставките от Индия стана решението на правителството в Делхи да изтегли от употреба банкнотите с най-висок номинал. В същото време пък фермерите, произвеждащи памук, предпочитат да им се плаща основно на ръка.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.