Пеевски накиснат от Фабриката за фалшиви новини и в приватизацията

Агенция Монитор - сряда, 08-11-2017 - 19:22

Няма сделка в България, която да се случи без участието на Делян Пеевски. Или поне такава е опорната точка на ранените от разкритията ни олигарси, които непрестанно атакуват нашия издател Делян Пеевски с фалшиви новини. Приписват се всевъзможни, често граничещи с фантасмагории, грехове на Делян Пеевски само и само да бъде уязвен. Категориите фалшиви новини минаха през строителен бизнес, обществени поръчки, БДЖ, кредити в КТБ, дори концерти на руски изпълнители. Всички тези твърдения, разбира се, са неверни и лесно опровержими с документи. Какъвто е и случаят с измисленото участие на Пеевски в приватизационни сделки.

Инициативата на правителството да погне далаверите с раздържавяването, чрез които Костов създаде именно същите тези олигарси, финансиращи Фабриката за фалшиви новини, няма как да не ги уплаши и естествено пак да накиснат Пеевски. Дори и най-лесно манипулируемите им читатели обаче няма как да се вържат на опорната точка, че Пеевски има пръст в бруталната приватизация по времето на Костов, тъй като по това време той е бил безгрижен гимназист. Затова личният медиен секретар на Българския Мадоф Цветан Василев – Мирослав Иванов, бе натоварен да разпространи опорната точка, че Пеевски участвал в приватизационни сделки като опозиционен депутат при първия кабинет „Борисов“. Можем да се обзаложим как задълбоченият анализ на любимия за цитиране от „Капитал“ и „Медиапул“ самозван финансов експерт ще бъде щедро разпространен от Фабриката за фалшиви новини. Няма съмнение, че причината да се ръсят тези лъжи идва от Белград, както няма съмнение, че според дневниците на охраната в офисите на КТБ Мирослав Иванов е един от най-често посещавалите кабинета на Цветан Василев.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.