Кафето действа и като антидепресант
Интернет

Кафето удължава живота

Монитор - вторник, 05-09-2017 - 08:00

Оказва се, че кафето не само ободрява преди началото на тежък работен ден, но и удължава живота. „Разбира се, то не е прекия път към безсмъртието, но в крайна сметка, е не лош начин да поживее човек десет – петнадесет години повече”, казва проф. Мин Динг от Харвардския университет, който със свои колеги е направил широкомащабно проучване на тази тема. За целта бил анализиран здравният статус и навиците на 2 000 човека в продължение на тридесет години. Респондентите били задължени да се явяват на преглед на всеки четири години. Учените стигнали до следните изводи: само 3 чашки кафе на ден намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, развитие на диабет от втори тип и дори, колкото и да е странно, развитието на някои неврологични проблеми.

Не само с едното кафе.

Д-р Френк Ху, един от авторите на изследването твърди, че животът може да се удължи дори, ако се пие кафе без кофеин. Разковничето е, че в зърната на кафето се съдържа антиоксидантът хлорогенова киселина. Тя успява да предотврати възникването и на възпалителни процеси, които инфарктът и диабетът предизвикват.

Колко да пием?

Кафето е наричано, понякога, най-добрият антидепресант, който е способен да намали дори новото на стреса. За постигане на здравословен ефект учените препоръчват по 3 чашки кафе на ден.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.