Автосалонът в столичния „Интер Експо Център” ще бъде отворен за посетители от 17 до 25 октомври.
Строят щандовете в „Интер Експо Център”

Броени дни преди началото на автосалона в София

Денислав Стоянов - понеделник, 12-10-2015 - 15:56

В столичния „Интер Експо Център” започна подготовката за Автомобилния салон София 2015. В момента се редят фирмените щандове, които са проектирани по световен стандарт, а някои от тях са доставени директно от производителя. Трескавата подготовка ще продължи до петък - 16 октомври, когото е първият ден на изложението, предназначен за представителите на медиите. На 17 октомври – събота, автосалонът отваря врати за посетителите и ще продължи до 25 октомври. Това ще бъде най-мащабният автосалон у нас, уверяват организаторите. В изложбените зали на „Интер Експо Център” ще бъдат показани последните автомобилни новости, които само преди месец направиха своята световна премиера на изложението във Франкфурт.

В момента се редят фирмените щандове, проектирани по световен стандарт.

На Автомобилен салон София 2015 ще участват всички автомобилни вносители, с изключение на марката Volvo, която неотдавна възприе различна политика на световно ниво. Според предварителните заявки броят на премиерите ще надхвърли 100 модела. Освен премиерите на нови модели, на автосалона ще бъдат показани авангардни прототипи, състезателни модели и автомобили с алтернативно задвижване.

Автомобилният салон в столичния „Интер Експо Център” на бул. „Цариградско шосе” 147 ще бъде отворен за посетители от 17 до 25 октомври с работно време от 10:00 до 20:00 часа. Голямо удобство за посетителите е спирката на метрото точно пред сградата, което ще осигури удобен достъп на повечето столичани и гости на София. В района ще бъде осигурена възможност за паркиране на автомобилите на посетителите. Билетите за възрастни са с цена 8 лева, за ученици и пенсионери – 4 лева, а децата под 7 години влизат безплатно. По традиция посетителите ще могат да попълнят анкетна карта и да участват в томбола за голямата награда – чисто нов лек автомобил по избор, като тази година предложенията са Peugeot 208, Volkswagen up!, Skoda Fabia, Ford Fiesta, Suzuki Celerio, Citroen C1 и Hyundai i20. За наградата може да се участва и като попълните анкетна карта в шоурумите на фирмите, предоставили автомобилите. Има и още награди, като уикенд за двама в Гърция и карти за безплатно гориво от „Лукоил”.

От утре Агенция Монитор ще ви запознае поетапно с всички премиери на Автомобилен салон София 2015 и ще ви държи в течение за случващото се в залите на „Интер Експо Център” в столицата.