Погрешка

В Русия обявиха тревога за радиация

Мила КУДРИНА, МОСКВА - вторник, 13-02-2018 - 12:46

Фалшива тревога за опасност от радиационно заразяване паникьоса  жителите на Ярославска област. На 13 февруари местните телевизионни канали и радиостанции по погрешка пуснаха съобщение за заплахата, информира РИА Новости. По-късно официалният представител на регионалното управление на Министерството по извънредните ситуации Михаир Звериев поясни, че предупреждението е излязло в ефир заради технически срив в програмата за оповестяване на населението.

          „Радиационна опасност! Пригответе средствата си за индивидуална защита и ги носете със себе си! Проверете херметизацията на жилищните помещения, прозорците и вратите! Без крайна необходимост не напускайте помещенията! Херметизирайте хранителните продукти, запасете се с вода!“, се казвало в съобщението. Местните власти веднага успокоиха жителите на областта, че радиационният фон отговаря на нормите и призоваха хората да запазят спокойствие.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.