Защо крадците викат “Дъжте крадеца”

Иван Тропанкев - понеделник, 22-05-2017 - 19:11

С пореден популистки блъф изхвърлените от избирателите извън парламента последователи на Иван Костов-Командира от “Нова република” се опитват да привлекат внимание. Хватката, която използват трима ексдепутати, самообявили се гръмко за “група за натиск” не е нова – този път на мушката е финансовият министър, който уж им отказвал инфомация как върви процесът по осребряването на имуществото на фалиралата КТБ.

Няма да коментираме защо те се опитват да направят от мухата слон. Само ще отбележим, че поради обществения интерес не може да има скрито покрито в КТБ.А и няма. А  вкарването в обръщение на превърналата се в дежурна дъвка филарана от ортака на Командира - олигарха-беглец Цветан Василев, банка, не може да не ни накара да попитаме защо  мнимите борци за правда слагат коня пред каруцата. Някак подозрително те не проявяват никакъв натиск към сръбското правосъдие да екстрадира по бързо банкера беглец, нито се интересуват от неговите кухи фирми, издънили банката. И съвсем си затварят очите за партийните и личните пари на техния създател Костов, които той държаше там на преференциална лихва. И които тихомълком успя да измъкне.
Ясно е, че става дума за съмнителни зависимости, които съществуват и днес. Точно тях се опитват да прикрият от “Нова република”.  Като прехвърлят вината от болната на здравата глава.  
Паметта на хората обаче не е толкова къса. На последните избори те ясно показаха, защо машите на преследваните от закона олигарси, вече нямат думата в пленарната зала. Затова няма кой да повярва на крадците, когато викат “Дръжте крадеца”.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.