В рамките на юбилея Григорис Стергюлис (вдясно) и Алексиос Атанасопулос откриха обновената бензиностанция ЕКО в столичния жк „Малинова долина“.
СНИМКА МОНИТОР

„ЕКО България“ отбеляза 15 успешни години на пазара

Агенция Монитор - четвъртък, 13-07-2017 - 19:03

Гръцката компания представи бъдещите си планове за инвестиции у нас

„ЕКО България“ ЕАД, част от най-голямата гръцка индустриална корпорация Hellenic Petroleum Group, отбеляза своята 15-годишнина на родния пазар. Събитието премина под мотото „15 години сигурни по пътя към успеха“, което обобщава както успешното присъствие на дружеството у нас, така и неговия социален ангажимент. Компанията посрещна близо 500 партньори и гости на официален коктейл и класически концерт в изисканата обстановка на царския дворец „Врана“. Специално за събитието пристигнаха и представители на висшия мениджмънт на Hellenic Petroleum, които изразиха радостта от постигнатите успехи и споделиха бъдещите планове на компанията.

„Бъдещето е пълно с предизвикателства, рискове и промени. Hellenic Petroleum е изключителнo силна и няма да пропуснем нито една предложена възможност“, заяви главният изпълнителен директор на Hellenic Petroleum Group Григорис Стергюлис. Той оцени изключително високо работата на българския екип и изрази своите адмирации към постигнатите резултати. „Единственият път пред Hellenic Petroleum и „ЕКО България“, е безкомпромисното качество на продукти и услуги и реализацията на добри практики“, допълни още Стергюлис.

„Не ни е страх от бъдещето, даже напротив, вече имаме ясна стратегия за оптимизиране на бизнеса“, потвърди и Роберто Караханас - мениджър „Международни и вътрешни пазари“ в Hellenic Petroleum.

В рамките на годишнината бе първата публична изява на новоназначения изпълнителен директор Алексиос Атанасопулос, който поздрави всички 1200 служители на ЕКО. Той акцентира на социалната отговорност на компанията, насочена към стажантските, обучителните и студентските програми. „Нашата цел е да станем още по-добри на българския пазар благодарение на висококачествени продукти и услуги, на безопасни условия на труд, отговорност и опазване околната среда“, каза още Атанасопулос.

Като част от инициативите за юбилея изпълнителният директор на холдинга Стергюлис днес се срещна с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Гръцкият гост сподели пред нея инвестиционните намерения на Hellenic Petroleum, която изрази готовност за пълно съдействие.

 

Григорис Стергюлис, изп. директор на Hellenic petroleum group:
 
В България ще предоставим още много услуги

 

- Г-н Стергюлис, какви са плановете за развитие на бизнеса на Hellenic petroleum и нейната фирма у нас „Еко-България”?

 

- Първото, което искаме да направим, е да предоставим на клиентите ни в България най-голяма гама от услуги. В България вече всеки знае каква е марката „Еко” и гарантираното от нея, качество, количество и услуги. На тази база можем да разрастваме бизнеса си тук.

Планираме и покупката на нови бензиностанции в България. Скоро на пазара ще пуснем 100-октанов бензин. Той няма да е какъв да е, а произведен по най-високите стандарти и най-качествените присадки. С този продукт имаме голям успех в другите страни, където имаме бизнес.

Дадохме указания на ръководството на „Еко-България” да се възползва от всяка възможност за разширяване във всички области, в които работим. Hellenic petroleum group иска да инвестира не само в бензиностанции, но и в електрическата мрежа и в друга енергийна инфраструктура в България - като газопроводи, нефтопроводи и възобновяеми енергийни източници. Дошли сме във вашата страна да инвестираме.

 

- Имате идея за големи търговски центрове на „Еко”?

 

- Вярвайте ми, ще стане по-рано, отколкото очаквате. Възложили сме на новото ръководство на фирмата ни в България до есента да подготви план за разрастване. До края на годината той ще бъде оценен и от началото на 2018 г. ще започне да се изпълнява.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.