Мини еко система за дома

Агенция Монитор - четвъртък, 14-12-2017 - 14:09

Още през 2013 г., компанията Aqua Design Innovations, представи домашна аквапонична система EcoQube C, която се възползва от естествените способности на рибите и растенията да филтрират водата и изисква минимална поддръжка.

Благодарение на успеха на EcoQube C, сега компанията набира средства за по-голяма и по-добра система, която има място за повече растения.
 

EcoQube C + е наследник на по-ранния модел аквариум на компанията, но използва същата аквапонична филтрираща система за отглеждане на растения и поддържаща на аквариума чист, без отлагания или нужда от смяна на филтъра. Системата разчита на симбиоза между рибите и растенията за пречистване на водата.


Когато потребителят храни рибите, те произвеждат богати на амоняк отпадъци. Този амоняк се разгражда на нитрати от бактерии във водата и се филтрира от корените на растенията, които абсорбират нитратите и филтрираната вода, без амоняк, се връща в аквариума.

Новият модел е с ширина 28.6 см, дълбочина 20.9 см и височина 57 см. Вместимостта от малко над 11литра е двойна в сравнение с тази на EcoQube C. Отгоре, вече има пет отделни отвора за растения, цветя и билки, а не само един. Другите функции включват вграден водопад и осветление с светодиоди, който може да се контролират от дистанционно управление.
Aqua Design Innovations се завърна в Kickstarter, за да финансира EcoQube C +, където предлага аквариума за предварителна поръка на цена от $ 99. Доставките се очаква да започнат през ноември 2018 г.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.