2. С корените бяха извадени огромни дървета, за да се освободи фронт на строителите
Христо Христов

Старозагорският Феникс…отлетя

Христо Христов - сряда, 11-10-2017 - 15:20

Птицата Феникс, символ на опожарявана и възкръснала Стара Загора, която беше мотирана по идея на Ротари клуб през 2012 година на центъра на града …отлетя. Временно, до завършването на проекта за реконструкцията и обновяването на площадното пространство, което трябва да се случи в рамките на следващите 270 дни.

Произведението на изкуството, работа на скулптура Красимир Зарков беше прибрано в склад под погледите на представители на местната ротарианска организация, които наскоро дадоха съгласието си за демонтажа и преместването на паметния знак.

Мощна техника разби стоманобетонния пилон,на който има плоча с изписани осемте  имена на града през хилядолетията. Тя също ще бъде демонтирана и върната обратно след време, уточниха изпълнителите на проекта от ДЗЗД „Красива Стара Загора“.

В сряда бяха извадени заедно с корените и няколко от старите дървета на площада, сред тях е и борчето, засадено с идея да бъде ползвано като жива коледна елха преди 10 години.

Част от дърветата са изсъхнали и ще бъдат заместени с други догодина, останалите ще бъдат върнати обратно на финала, увериха следящите за процеса еколози.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.