От началото на годината

28 млн. лв отишли за строителство на учебни заведния в София

МАРИЯ НИНОВА - понеделник, 20-11-2017 - 14:34

Тази година Столичната община е инвестирала около 28 млн. лв в строителство и основни ремонти на училища и детски градини. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на столова и бюфет в 171 основно училище „Стоил Попов“ в Нови Искър. Тя обясни, че 17 млн. лв са вложени в изцяло ново строителство. До края на годината трябва да бъдат завършени три нови детски градини в „Бояна“, „Люлин“ и „Красна поляна“. За следващата година ще останат за довършване забавачки в „Младост“, „Драгалевци“ и „Красно село“. Новата столова в 171 ОУ струва на общината 300 хил. лв., като обзавеждането ще бъде за сметка на бюджета на школото. Очаква се в края на месеца над 100 ученици да се възползват от новата придобивка. В последните години в район „Нови Искър“ общината е инвестирала за образование около 6,5 млн. лв. Следващата година сме предвидили в бюджета нова детска градина в Курило, съобщи Фандъкова.

Относно ремонта по бул. „Дондуков“ кметът съобщи, че обектът все още не е приет и не е платено на строителите. Това ще стане след като бъдат довършени тротоарите и велоалеята. За тях срока е до 1 декември и ако не успеят строителите да се впишат в него, ще има високи санкции, закани се Фандъкова. „Ако някои от елементите от обекта не бъдат приети, също ще има глоби. Никоя фирма не покровителствена. Аз съм кметът, който е налагал най-големи санкции и прекратявал договори“, каза Фандъкова.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.