Обвиняемият Караджов пред съда

Обвинител в Пловдив: Божурка Караджова убита първа

Агенция Монитор - четвъртък, 04-08-2016 - 14:36

Майката на полицая Венцислав Караджов-Божурка, е убита първа с изстрели отвън през прозореца. После стрелецът е влязъл, екзекутирал е бащата и е произвел контролен изстрел в главата на жената. Този, който ги е ликвидирал, е имал достъп до стаята, защото вратата е разбита отвътре. Тези ужасяващи разкрития направи в Апелативен съд Пловдив държавният обвинител Росен Димов. В града под тепетата отново се гледа мярката на ченгето от Икономическа полиция, което е обвинено в убийството на родителите си. Според прокурор Димов няма друг, който да има мотив за зверството. Съдът остави окончателно в ареста Венцислав Караджов.

Защитничката му Зоя Тошкова апелира разследващите да разгледат и други версии, защото по думите й се работило само в насока Караджов. „И друг може да има мотив за убийството. Може съпругата му Каля например да ги е ликвидирала, ако не е могла да стреля, може да е наела някой. Това го казвам само като пример”, заяви адвокат Тошкова.

Стана ясно, че възрастното семейство приживе казвало на сина си, че ще му вгорчи живота, ако не се откаже от имота и делото. Припомняме, че старците и Венцислав са водили дълги съдебни битки за терена и къщата в квартал „Смирненски”, където се разигра кървавата драма. Според Караджов-Младши всичко било негово, къщата била построена с негови средства, но записана на бащата Цветан с уговорката да я прехвърли по-късно на сина си. Той обаче отказал, започнали съдебни битки, в които старците излезли победители. Съседи разказаха преди време, че чули синът да крещи на родителите си дни преди финала на процеса:”Ако вие спечелите делото, ще ви избия”.

Самият полицай и до момента отрича категорично да е убиецът. „По дрехите ми няма ни една следа от барут, как съм ги избил, гол, по бански ли съм бил, или съм убиецът-нудист”, разпали се обвиняемият.

За пореден път той подчерта, че делото се води тенденциозно и е плод на войната му със зам.-шефа на полицията Георги Георгиев. С него имали вражда, Караджов подавал сигнали срещу колегата си. Ченгето в белезници стигна до там, че обвини прокуратурата, че работи под въздействието на Георгиев и в негова услуга. „Нито аз някога съм работи под натиск на полицията, нито познавам Георгиев. Вярвам, че и колегите ми никога не са били под управление и давление на полицията”, отсече накрая прокурор Димов. С това поредната сага привърши, Караджов няма право повече да обжалва ареста си.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.