Асистент в Чикагския университет дойде, за да подкрепи бившия си учител

Директорът на СМГ още нямал заповед за уволнение

Агенция Монитор - четвъртък, 07-09-2017 - 10:05

Бившият вече директор на Столичната математическа гимназия Антони Стоянов все още не е получил на ръка заповедта за освобождаването си от длъжност. Това заяви самият той по Bulgaria ON AIR. 
Причината по думите на Стоянов, който дойде в студиото с негов ученик и приятел - Антони Ангачев, е, че при връчването на документа искал да се запознае с него по-обстойно преди да подпише. На другия ден отишъл до регионалното управление и чакал цял ден, за да получи заповедта. Казали му обаче, че не могат да му я дадат на ръка и поискали пощенски адрес, за да му я изпратят. 
"Реално нямам заповед. Днес пак ще търся правата си в регионалното управление да ми я дадат на ръка", увери Стоянов. 
Младият асистент на професора в Чикагския университет, който дойде, за да подкрепи бившия си учител от СМГ, застъпи неговата теза, че Стоянов е бил освободен несправедливо: 
"Аз познавам всички страни, които са в този казус. Говорил съм и с болшинството от учителите по математика в СМГ, запознат съм и с мотивите за уволнението на госпожа Петя Тодорова, със състезанието и протокола, подписан от нея, така че имам много добър поглед върху казуса. Аз се занимавам с ученици от СМГ през последните десет години като преподавател... Истинската причина се корени в това, че в гимназията има два властови центъра - директорът и училищното настоятелство", посочи младият учен. Стоянов пък продължава да твърди, че уволнението на госпожа Петя Тодорова е било съгласно правилата, това показал и доклад на МОН. 
Бившият директор на математическата гимназия ще обжалва уволнението си.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.