Папа Бенедикт на 90 г. с бира и наденички

Италия. Румен Михайлов, kореспондент на „Монитор” - сряда, 19-04-2017 - 14:47

Почитаемият папа Бенедикт XVI отпразнува деветдесетата си годишнина с двата най-прочути специалитета на родната му Бавария - бира и вурстове. Това предаде кореспондентът на „Монитор“ в Италия Румен Михайлов. Заедно с него бокали за здраве и още дължи години живот вдигнаха 93-годишният му брат и епископ Георг, личният му асистент и сънародник Георг Генсвайн, близки и роднини.

Да поздравят Светия отец, който абдикира по собствена воля от престола на Свети Петър на 28 февруари 2013 г., от Бавария бяха дошли танцьори и музиканти в национални носии. Веселият купон се състоя в намиращия се в пределите на Ватикана бивш женски манастир “Mater ecclesiae”, който е преустроен в луксозна резиденция специално за Бенедикт XVI.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.