Снимки Vilner

Vilner направи най-ексцентричното MINI One Cabrio

Денислав Стоянов - сряда, 23-12-2015 - 09:00

Първият китайски проект е цветна интерпретация на натурата на млада актриса

Новооткритото представителство на българското дизайнерско студио Vilner в Пекин показа колко ексцентрично може да бъде едно MINI One Cabrio. Първият китайски проект е цветна интерпретация на натурата на новоизгряващата актриса Тян Лин, която е поръчала изпълнението. 24-годишната дама определено не обича да бъде скромна и дискретна. Лин се мести в Пекин през 2011 г., заедно с любимото си MINI One Cabrio.

Интериорът е цветен като фойерверк и получава дори елементи от чисто злато, като задните предпазни ролбари.

И въпреки, че младата дама в момента чака ново MINI John Cooper Works, белият автомобил е показал правилния път към успешната кариера, поради което тя решава не само да го запази, но и да го награди с екстензивна терапия от Vilner. Идеята е била колата да отрази чувствеността на Лин и мотото „Успехът може да бъде безграничен, като вселената”, което тя следва в живота. „Цветен човек, който изразява себе си чрез всяка една дреха или вещ”, така се определя самата тя.

Основните цветове на кожата и алкантарата са лилаво и синьо, а шевовете, ръбовете и предпазните колани са бели.

Това MINI One Cabrio е красноречив пример за ексцентричността на един от първите клиенти на Art Studio Vilner - China. Интериорът е цветен като фойерверк и получава дори елементи от чисто злато. Такива са ръчно гравираните иконки на бутоните, които може да се видят под скоростомера, горе при лостчето за управление на покрива, както и в конзолата пред скоростния лост.

Лостът на автоматичната скоростна кутия е във формата на каска на моторист.

Скоростният лост също е получил позлата, като най-щедро покритите повърхности са ролбарите зад главите на пътниците на втория ред. Ръчната работа по изрязване и гравиране на плочиците със символи е било категорично изискване на Тян Лин.

25 специално нанесени слоя боя и лак покриват всички основни пластмасови апликации на таблото и волана.

Специална поръчка е било колата да изразява представите на актрисата за вече споменатата вселена. Вълшебниците от Vilner го правят чрез 25 специално нанесени слоя боя и лак, покриващи всички основните пластмасови апликации на таблото и волана, включително и белезите на вентилационните дюзи. Други бутони пък получават преливащи се багри.

Основните цветове на кожата и алкантарата Лин избира също от ексцентрични съображения. Лилавото отразява сладостта на живота (Лин го свързва с небезизвестната марка шоколади), а синьото - дълбочината на човешката душевност. Бялото присъства във вид на шевове, такива са и ръбовете, които намекват за британския произход. Белите колани отварят интериора и завършват връзката му с екстериора, която при един кабриолет е още по-важна.

Задните арки на калниците са боядисани в бяло като купето, докато предните с в синьо.

Отвън промените са по-умерени – бяло за джантите и асиметрично решение за арките на калниците. Задните са боядисани в бяло, като купето, докато предните получават синя боя. Резултатът е може би най-ексцентричното MINI Cabrio правено някога.

 
Тагове:  MINI