BotBoxer подобрява боксьорските умения

Агенция Монитор - вторник, 03-04-2018 - 13:36

Когато се боксират, боксьорите не стоят неподвижно, поемайки ударите на противника си. Така че, има ли смисъл да се тренира с круша за бокс, която не мърда и поема ударите? За това немската компания SkyTec Interactive създава BotBoxer.

Оборудван с високоскоростни компютърни системи за разпознаване на зрението и движенията, BotBoxer е способен разпознава предстоящите удари на потребителя и да реагира, премествайки боксовата круша, за да избегне ударите. SkyTec твърди, че BotBoxer е способен да реагира „по-бързо от световен шампион”, принуждавайки потребителя да увеличи силата и бързината на ударите си, ако иска да го удари.

Тъй като, всеки потребител има различно ниво на боксьорските си умения, системата може да се настройва. Потребителя може да променя някой параметри, като времето за  реакция, движенията и честотата на правените от BotBoxer грешки, както и времето необходимо за възстановяване след  удари. Също като истински боксьор, издръжливостта на BotBoxer започва да отслабва с продължителността на битката.

Потребителя може да избира и между няколко тренировъчни режима, които са предназначени да усъвършенстват специфични техники, индивидуален режим на свободна тренировка или режим за настървена борба.

След всяка тренировка, 19-инчов сензорен дисплей предоставя на потребителя данни за ефективността на всеки удар, показвайки върху какво трябва да работи, за да подобри техниката си. Тази информация се съхранява и на облака, така че потребителя имат достъп до нея от всякъде, където има интернет.

Тагове:  KBotBoxerSkyTec-Interactive

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.