Майката на бития Ники иска да го приюти при себе си

Иван Първанов - сряда, 17-05-2017 - 14:56

Майката на 10-годишният Николай, който миналата седмица беше пребит от родния си баща, е пристигнала от Германия, където живее и работи и се е срещнала със сина си в болницата. Жената е споделила, че иска да вземе детето при себе си и да се грижи за него. Засега обаче не е ясно дали тя ще остане да живее в България или ще се наложи детето да замине с нея за Германия. Затова предстои държавните институции да направят проверка да условията на живот, които родителката ще може да му осигури и едва тогава да се реши дали да бъде дадено съгласие момчето да заживее при майка си. Ако този вариант не бъде одобрен, ще се търси възможност детето да бъде настанено при други роднини и едва в краен случай ще се прибегне към настаняване в Център от семеен тип. В социалните служби вече имало постъпили и няколко обаждания от добри хора, които също предлагали да приютят детето при себе си, така че за него ще се търси най-благоприятния вариант.

Междувременно 10-годишното момче се възстановява, добре е и до няколко дни ще бъде изписано от търновската болница. Николай беше настанен в отделението по неврохирургия на 9 май след като беше нападнато и пребито от родния си баща Борис. Причината за побой все още така и не е известна. Съществуват различни версии, водещата от които е, че то е била бито заради забравен ключ. момчето е открито същата вечер от няколко момичета в района на гробищния парк във Велико Търново да се движи във видимо неадекватно състояние. То е откарано в болницата, където лекарите констатират, че има травма на главата и съществува опасност за живота му. За случилото се момчето си спомня как баща му го хванал и хвърил на земята и след това изгубило съзнание. А на въпроса защо татко му го е бил, Ники отговаря: „Не знам. Сигурно, защото беше много пиян.” Бащата Борис Борисов пък на свой ред твърди, че изобщо не е упражнявал насиие върху сина си. той само му се бил скарал, заради ненаписани домашни. Въпреки твърденията му обаче, районният съд във В. Търново остави родителят насилник зад решетките с мярка за неотклонение „задържане под стража”. Срещу него има повдигнато обвинение за причиняване на средна телеса повреда придружена с опасност за живота на непълнолетно лице.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.