Пуснаха транзита по част от Западната дъга на околовръстното

Васил Нанчев - четвъртък, 22-10-2015 - 15:43

Транзитното движение в посока Север-Юг по почти довършената отсечка от Западната дъга на столичното околовръстно шосе бе пуснат днес в късния следобед, съобщиха за „Монитор” от фирмата строител на обекта. Така ще бъде улеснен трафикът между автомагистрала „Люлин“ и аутобаните „Хемус“ и „Тракия.

По информация от строителя на първата част от Западната дъга фирма „Трейс” остава да се доизграждат локалните платна и двулентовият мостът на бул. „Сливница”, по който ще върви директното движение между София и Калотина.

Няколко часа преди пускането на движението на обекта за кратко дойдоха премиерът Бойко Борисов, строителният министър Лиляна Павлова и председателят на УС на пътната агенция инж. Лазар Лазаров. Регионалният министър разказа на министър-председателя докъде са стигнали довършителните работи по обекта.

Според пътни експерти сега големият проблем ще бъде как да се избегнат задръствания в северния край на пуснатото вече трасе. Там се събират 6-лентовата нова отсечка и старият двупосочен път със само 2 ленти на старото околовръстно на столицата.