Ялвовата сеитба на Пинокио

Иван Тропанкев - неделя, 30-07-2017 - 16:35

 

Народът е казал "каквото посееш, това ще пожънеш." Казал е и за пилците. Само че пилците не дочакаха и есента, за да се преброят. Отлетяха от сламения кораб на "Да(й), България", глухи за празните приказки на лидера Христо Иванов да създават структури. Невъзможността да съберат дори и седем членове за местен клон (какъвто бе отчаяният вопъл за оцеляване), показва единствено защо народът правилно ги е оценил като хора, които не идват, за да дадат нещо на отечеството си, а за да черпят облаги от властта. А като се провалиха на изборите и разбраха, че няма да могат да се отъркат във висшите етажи на държавата, и малцината набързо изоставиха Пинокио. 

Жалкият разпад на "Да(й), България", всъщност е поучителен. За всички, които са вярвали, че зачената в грях десница, осакатена от обучени от соца политически милиционери като Иван Костов, може да се възроди от неговите наследници. Празните приказки за реформи, както и хепънингите по площадите, винаги са били прах за прикритие на дружното разграбване на държавата в червено синята мъгла. От днес разследвани и подсъдни олигарси, които панически се опитаха пак да ни преметнат с Пинокио и партийното му менте. 

Само че на препатили избиратели отдавна им писна. И безцеремонно биха шута на иначе шумната група ламтящи за кариера активисти. Сега всичко идва на мястото си. Поредната вратичка за спасение на бандитския кръг бе хлопната.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.