Борисов определи ресорите на вицетата, остави за себе си финансите и ДАНС

Агенция Монитор - вторник, 16-05-2017 - 17:00

Министър-председателят Бойко Борисов разпредели ресорите на четиримата си вицепремиери. Той оставя за себе си надзора на работата на финансовия министър, ДАНС, държавните агенции „Разузнаване“ и „Технически операции“.

Така Томислав Дончев ще координира работата между седем министерства. Това са МРРБ, МОН, МЗХ, на енергетиката, на културата и това на спорта. Вицепремиерът Дончев ще отговаря и за още четири институции, сред които НСИ и Агенцията за е-управление.

Валери Симеонов, който е вицепремиер по икономическата и демографска политика, ще надзирава дейността на шест министри. Това са икономическият, социалният, здравният, на околната среда, на транспорта и информационните технологии, както и на туризма. Симеонов ще отговаря и за седем агенции. Така той ще координира работата на Агенцията за българите в чужбина, Агенцията за приватизация, за закрила на детето, за ядрено регулиране, за метрологичен и технически надзор. Под неговото крило попадат и Патентното ведомство и Комисията по стоковите борси.

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов съответно ще контролира силовите ведомства. Именно затова той ще координира работата на МВР, Държавната комисията за сигурността по информацията (ДКСИ), която в предишният мандат бе под надзора на Борисов, както и държавните агенции „Архиви“ и „Държавен резерв и военновременни запаси“.

Екатерина Захариева ще наблюдава работата на правосъдния министър Цецка Цачева и на Лиляна Павлова, която в този кабинет на ГЕРБ отговаря за БГ председателството на ЕС през 2016 година. Захариева ще координира работата и на Държавната агенция за бежанците и Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.  

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.