Ремонти започват и в ИСУЛ
Монитор
В София

Затварят 8 клиники заради ремонти и отпуски

Силвия Николова - неделя, 31-07-2016 - 13:21

Шест болници в София променят изцяло режима си на работа през август и септември. Общо осем клиники и отделения в тях ще бъдат затворени за тридесет дни заради ремонти и отпуски на персонала. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

В Университетската болница „Царица Йоанна – ИСУЛ” до 25 септември няма да работи интензивното отделение за лечение на съня, а до 1 септември ще е затворена Клиниката по очни болести, която е водеща в страната. До 1 септември е затворена и Клиниката по пластична хирургия в Александровска болница. Те няма да приемат пациенти, тъй като там се правят основни ремонти, обновява се и мебелировката.

Очното отделение на Първа градска болница в столицата също няма да работи от 13 до 21 август, тъй като в този период също ще се прави ремонт.

На тридесет легла в Университетската кардиологична болница „Света Екатерина” няма да се настаняват пациенти до 10 септември, тъй като до тогава персоналът е пуснат в годишен отпуск. Те са в отделенията по кардиохирургия, кардиология и по съдова хирургия. До 7 август ремонт ще се извършва и в Отделението по спортна травматология и в ортопедия, и в Операционния блок на болница "Професор Шойлев".

До 1 август е спряно изследването за епилептици във Втора градска болница.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.