Правилното писане е с неподвижна китка.
Google

Бързото писане спестява 21 дни на година

ГЕОРГИ СЛАВОВ - понеделник, 13-03-2017 - 14:25

Бързо писане е над 70 думи в минута

Средностатистическият човек пише на клавиатура поне по 3 часа на ден. Ако пишем с 20% по-бързо, спестяваме 35 минути всеки ден, а това са 213 часа годишно. Считайки, че човек е активен 10 часа от денонощието, то така ще спестим 21 от 365 дни.

Нормалната скорост е 41 думи в минута, но ако се покачи до над 70, ще има голяма промяна. Тези, които пишат по-бавно са смятани за по-неспособни и е по-малко вероятно да бъдат назначени на работа от бързопишещите.

За да пишем по-бързо не ни трябва професионално обучение. Финландско проучване сочи, че тези, които пишат с 2 пръста могат да преминат границата от 70 думи в минута, но професионално обучените пишат над 120 думи в минута.

Според д-р Веир от Хелзинския университет тайната е в неподвижната китка, а не в ползването на много пръсти. Така преди да бъде натиснат избрания клавиш пръстите посягат към следващия бутон.

 

Източник: lifehack.org

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.