Китай забранява вноса на сирене Бри, Камембер и Рокфор от Европа

Агенция Монитор - понеделник, 11-09-2017 - 15:20

Китай забранява вносът на някои типове меки сирена от Европа. Причината е загриженост за това как те засягат здравето на населението на страната. Сред забранените за импорт сирена са Бри, Камембер, Рокфор и други.

Сериозни оплаквания от китайските регулатори за бактериите, съдържащи се в тези сирена, постъпиха още в началото на лятото. Засега обаче все още не е ясно кога ще бъде въведена забраната за вноса им. Според доставчици от Европа тя работи от юни, а други научиха за това в средата на август.

Същевременно твърдите сирена ще се внасят в Китай без проблеми. Не е забранено и производството и продажбата на китайски меки сирена, пише agrozona.bg.

Подобна забрана Китай налага не за първи път. Поради неадекватни санитарни стандарти през 2014 г. беше наложено вето върху всички млечни продукти от Великобритания. Моцарелата тази година ще може да се внася, но през 2008 г. е действало вето и за нея.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.