Виртуален треньор ни прави по-добри бегачи

Агенция Монитор - петък, 17-03-2017 - 12:04

Повечето фитнес джаджи могат да проследяват активността, докато тичате в парка, но Shft IQ прави много повече от това, като тренира потребителя да стане по-добър бегач. Устройството свързващо се чрез Bluetooth със смартфон, анализира множество показатели при тичане, като след това глас на треньор в реално време помага на потребителя да подобри техниката си, за да тича повече и по-бързо.

Shft IQ е предназначен за начинаещи и средно ниво бегачи, като се фокусира върху подобряването на формата им. Устройството прави това, като казва как да се коригират неща, като стъпки в минута, дължина на крачката и ъгълът, под който крака стъпва и се вдига от земята.

Системата се състои от малко Bluetooth свързано устройство, което разполага с щипка отзад за прикрепване към обувката или включената лента за гърдите и се двоява с приложение за IOS или Android. Когато за първи път се използва Shft IQ, потребителя трябва да направи кратко тичане, при което системата оценява стила на тичане. Това позволява да се определи на техниката на тичане на потребителя, която може да бъде подобрена, като треньора се фокусира върху това.

При следващите бягания, приложението ще се стартира инструктирайки бегачи дали да постави IQ Shft на крака или гърдите. Това позволява да се следят показатели като позиция на спупване, стъпки в минута, време в контакт с земята, време във въздуха, ъгъл на стъпване, ъгъл при вдигане на крака, дължина на стъпките, G натоварване, ватове, ефективност на бягане, ефект при спиране, еластичност на тялото и ъгъл на тялото.Използвайки модул Curie на Intel, Shft IQ прави стотици отчитания всяка секунда. Изкуствения интелект за разпознаване на модели на Intel след това се използва, за да помогне с гласа треньор от сдвоения смартфон, който потребителя ще трябва да носи със себе си докато тича. Shft треньора дава инструкции на бегачите, като „наведи се напред от глезените” или „тласкай бедрата си напред”, което подобрява техниката и позволява по-бързо и по-дълго тичане без контузии.

Има и фокусирани тренировки по тичане, които да се изпълняват, както и възможност за изключване на гласа на треньора за по-тиха тренировка, но все пак позволява преглед данните след тичане. Приложението дава достъп до треньорски съвети, които включват основни показатели като разстояние и време, заедно с анализ на техниката на тичане и съвети за това как да се подобри. Устройство се твърди, че издържа седем часа употреба, преди да се нуждае от презареждане.

 
 
Тагове:  KShft-IQ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.