Измислиха кран за интернет

Агенция Монитор - понеделник, 02-10-2017 - 15:38

Странна разработка набира средства в платформата за споделено финансиране Indiegogo - устройство, което на външен вид наподобява водопроводен кран, но е предназначено да регулира не потока на водата, а скоростта на интернет.

Авторът на проекта NetValve очевидно се възползва от внушението, че за съвременния човек интернет вече е като водата за всяко живо същество. Изобретението ще струва 79 долара.

Идеята принадлежи на Илкър Дъгли, системен и мрежов администратор в Близкоизточния Университет на Северен Кипър. „Вече не трябва да се занимавате с командния ред. Просто завъртете вентила”, казва Илкър Дъгли за своето изобретение. NetValve е изпълнен във вид на поставка, върху която е закрепен конвенционален ВиК кран. Устройството се намира между модема и компютъра, които се свързват към него през Ethernet кабел.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.