Баба от Стара Загора даде 2 бона на „главен комисар“

Христо Христов - събота, 20-01-2018 - 13:27

 

2 160 лв хвърли през терасата си около 16,30 часа в петък 77-годишна старозагорка, станала поредна жертва на ало-мошеници в Града на липите. Към 21,00 часа на 19 януари жертвата потърсила съдействие от служителите на Първо РУ „Полиция“, на които разказала, че на стационарния й домашен телефон е позвънил мъж, който се представил за „главен комисар Петров“ и я помолил да съдейства на службите да бъдат заловени опасни престъпници. За целта тя трябвало да „услужи“ с наличните в дома й пари, които да спусне през балкона в найлонов плик. Парите щели да й бъдат върнати още същия ден, като в знак на благодарност тя щяла да се срещне лично с „комисаря“, а към пенсийката й щели да бъдат добавени „до живот“ още 50 лева месечно.

Бабичката изпълнила указанията и зачакала ново позвъняване, чак след като се завърнала от работа дъщеря й тя се усетила , че е попаднала в капана на ало-мошениците.

Старозагорските криминалисти припомнят, че миналата седмица на територията на Габрово , със съдействие на местни колеги са закопчали трима извършители на серия от измами по познатата схема. С постоянни мерки за неотклонение в ареста са бившите обитатели на затвора в Ловеч  Орлин Б. /37/ и Веселин П. /46/, които в комбина с 41-годишния Васил А./всичките родом от град Полски Тръмбеш успели да измъкнат от старозагорка 30 000 лв и 5 000 евро. Същата тройка е замесена в още две измами за по около 2 000 лв.По предварителни данни Васил А. е бил връзката между мулетата и работещите от територията  на Румъния „въртачи“.Междувременно от РДВР- Търговище съобщиха, че са задържали 16-годишен наркоман, който е бил изпратен да прибере 76 000 лв, оставени от 66-годишна местна жителка до кош за боклук в центъра на града. Парите били оставени от жената пак по молба на „комисар“ по изпитаната вече схема „Помогнете на МВР“.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.