Китайска луксозна марка пробива в Европа

Показват за първи път Haval Н2 на автосалона в София

Денислав Стоянов - сряда, 14-10-2015 - 13:22

Луксозната марка Haval ще направи пробив в Европа, представяйки своите модели на Автомобилен салон София 2015. Китайската марка е собственост на компанията Great Wall Motors и е създадена като отговор на наложилата се през последните няколко години тенденция към растящо търсене на високопроходими автомобили в световен мащаб. Марката Haval идва с ясната цел да удовлетвори желанието и стремежа на потребителите към повече комфорт и модерни технологии в автомобила. Луксозният бранд е съсредоточен в производството на автомобили с повишена проходимост и има амбицията да се превърне в най-големият производител на SUV и кросоувъри в световен мащаб.

 

 

 

В дизайна на моделите личат стил, класа и подчертан лукс в интериора, повлияни от главния дизайнер на марката Пиер Льоклер, бивш дизайнер на BMW. Марката Haval вече предлага пълна гама от малки, средни и големи луксозни SUV-та, които са общо 8 модела с различни двигатели, задвижване и скоростни кутии. Общото при всички осем модела е вниманието към детайлите в интериора и екстериора, избора на материали и множество модерни технологии. Такива са например полезните за водача интелигентни системи и асистенти за наблюдение на мъртвата зона, радар за контрол на скоростта, системи за наблюдение на умора на водача, системи за автоматично паркиране и други.

 

 

Първият модел на Haval, планиран за пускане на европейския пазар, е H2. Той ще бъде представен на публиката на автосалона в София. Haval H2 е с дължина 4,33 м и привлича вниманието от пръв поглед с двуцветното си купе в искрящ червен цвят с бял покрив. Моделът се задвижва от ревизиран 1,5-литров бензинов турбодвигател с мощност 150 к.с., съчетан с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Кросоувърът разполага с всички системи за безопасност, оборудван е с 6 въздушни възглавници, камера за успоредно паркиране в дясното огледало, 18-цолови лети джанти и много други екстри. В интериора са използвани луксозни материали и аудиосистема с 8 говорителя. Достъпът и стартирането в луксозния SUV са без ключ, а за сигурността се грижи и електронна ръчна спирачка с автоматично задействане. Моделите на Haval, сред които и H2, ще започнат да се произвеждат в завода на „Литекс Моторс“ край Ловеч от средата на 2016 година, когато се очаква да бъдат пуснати и в продажба.