Нова френска марка възражда високия клас френски автомобили

DS блести с много хром и авангарден дизайн на автосалона

Денислав Стоянов - сряда, 21-10-2015 - 17:41

Моделите се предлагат в специални зони в шоурумите на Citroen

За първи път пред българската публика на Автомобилен салон София 2015 е представена новата френска марка DS. На щанда на DS посетителите могат да видят двата нови модела – DS 5 и DS 4 Crossback, както и най-малкият модел в гамата DS 3.

 

Марката DS е създадена официално в Париж на 1 юни 2014 г. Нейните амбиции са да възроди традициите на френското автомобилостроене във високия клас автомобили. Марката DS проектира отличителни и иновативни автомобили, наследили най-доброто от френското автомобилостроене и носещи духа на първия модел DS, лансиран през 1955 г. Гамата на DS е създадена за изтънчени клиенти, които искат да изразят своята индивидуалност. Към днешна дата гамата на DS се състои от моделите DS 3, DS 3 Cabrio, DS 4, DS 4 Crossback, DS 5, както и моделите DS 5LS и DS 6, които се предлагат само в Китай. Автомобилите DS са с характерен и забележителен стил, като предлагат изтънчени материали от най-висок клас и са оборудвани с новаторски технологии, като например дизеловото хибридно задвижване, което се предлага при DS 5. На пазарите в Европа марката DS се предлага в собствени магазини или в специални зони в салоните на Citroen. През последната година DS изгражда своя собствена мрежа в Китай.

 

 

Флагманът на френската марка в Европа е новият DS 5. Автомобилът се отличава с авангарден външен вид и напредничави технологии. Моделът е с нова предница с вертикална решетка, в средата на която е разположено логото DS. Новият DS 5 се предлага с най-новите бензинови и дизелови турбодвигатели с мощност между 120 и 210 к.с. Като флагман на марката, новият DS 5 представя най-доброто от нейното развитие. В интериора са използвани скъпи материи като фина кожа и метална топка на скоростния лост. Новият DS 5 е един от малкото автомобили, които предлагат избор от три вида кожа, включително мека зърнеста кожа и полуанилинова кожа, която е една от най-висококачествените и фини типове кожа, рядко използвана в автомобилостроенето.

 

На щанда на марката DS е изложен и новият DS 4 Crossback, предназначен за клиенти, които търсят приключения в града и извън него. Новият DS 4 Crossback се отличава с по-високия си просвет с 30 мм, големите си черни колела, декоративните лайсни на калниците, черните спойлери и сивите релси на покрива. С блестящи и изразителни цветове, DS 4 Crossback предлага алтернатива на конвенционалните кросоувъри в сегмента. В интериора правят впечатление детайли като елегантното бордно табло и панелите на вратите облечени в кожа напа, както и седалките с декорация тип „верижка на часовник”, облицовани с полуанилинова кожа. Новия DS 4 Crossback впечатлява с плавни и елегантни линии, както и хромирани решетка, предна и задна броня, странични защитни лайсни и контури на стъклата. Стабилната стойка е подсилена от широки колела в четирите ъгъла. Новият DS 4 Crossback има всички атрибути на премиум автомобил, като и обещава тръпка и удоволствие от шофирането. Моделът е авантюрист по душа, поливалентен и изразителен, благодарение на дизайна си.