Противовъзпалително в борбата срещу меланом

Агенция Монитор - петък, 26-01-2018 - 18:47

Във Франция ще започнат тестове, за да се въведе в употреба противовъзпалително срещу най-агресивните форми на меланом, като целта е да се подобри ефикасността на лечението, предаде Франс прес.
„Тестовете са свързани със засегнати от меланом пациенти, когато рискът от метастази е 50-процентен“, поясниха експертът по биология Бруно Сеги от Центъра за онкологични изследвания в Тулуза и онкодерматологът Никола Майер от Онкологичния институт в града.
Тестовете от фаза 1 ще обхванат 6-има пациенти. Впоследстивие други 6-има ще се включат в изследванията, ако не е установен вреден ефект от тях. 18 месеца по-късно, още 18 болни ще се приобщят към участниците в тестовете, при положение че няма вреден ефект от тях.
„Идеята е с това противовъзпалително, което вече е използвано при автоимунни болести, като псориазис, болестта на Крон и ревматоиден полиартрит, да се махнат всички „спирачки“ пред имунната система“, отбеляза проф. Майер.
„С меланома е свързан протеин, кръстен TNF - заяви ръководителят на екипа проф. Сеги. - Когато се развива раково образувание, това означава, че TNF може да неутрализира имунната система. В такива случаи от 4-5 години се прибягва до имунотерапия. Тя обаче има своите лимити. TNF е своеобразен диригент на възпаленията. Той е с роля на спирачка и е причина за нежелани ефекти.“

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.