Божидар Димитров

Сменят Божидар Димитров като шеф на НИМ с конкурс

Агенция Монитор - сряда, 22-02-2017 - 18:15

Божидар Димитров най-вероятно ще бъде сменен като директор на Националния исторически музей. Министерството на културата вчера обяви конкурси за три музея, както и за Националния институт за недвижимо културно наследство, показва справка на сайта на ведомството.

Нови директори се търсят както за НИМ, така и за Националния музей "Шипка-Бузлуджа", на Музея "Борис Христов"-София. Кандидатите за всички длъжности трябва да са висшисти със степен "магистър“.

За шеф на НИМ се изисква специалност "История и археология", а за къщата-музей "Борис Христов" - "Музикално и танцово изкуство" или "Педагогика на обучението по музика". За всички позиции се изисква минимум 5 години работа в областта на културното наследство и поне 5 години управленски опит. Като предимства се изтъкват научна степен или академична длъжност, владеене на чужд език, компютърни умения. Сред личностните качества са посочени управленска компетентност, която да включва способност за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.