Ивайло Московски

ГЕРБ: БСП превърна концесия в мръсна дума

Агенция Монитор - четвъртък, 17-08-2017 - 16:28

БСП направи концесия мръсна дума, да спрат да се упражняват на тази тема. Така транспортният министър Ивайло Московски отвърна на упреците от ляво, че интермодалния терминал в Пловдив бил подарен. „Процедурата е абсолютно открита, честна и прозрачна и е минала нотификация от ЕС“, контрира атаките Московски. По-рано днес червеният депутат Георги Свиленски скочи срещу концесията, като изтъкна, че в процедурата е участвала само една фирма. Транспортният министър обаче извади справка, според която при управлението с мандат на БСП само в този сектор са предоставени 3 концесии след процедура с 1 участник. Московски изтъкна, че спечелилата фирма за интермодалния терминал в Пловдив се е ангажирала с 60 000 лв. годишно плащане и инвестиции в размер на 15 млн. лв., от които 3 млн. лв. още през първите 2 години. Той предизвика обаче Свиленски с оферта – да се създаде държавно дружество за управление на интермодалния терминал в Пловдив, което обаче да оглави именно червеният депутат. Ако той успеел да постигне по-добра доходност и резултати, Московски бил готов да се оттегли от поста. Но ако не успее, самият Свиленски да си понесе политическата отговорност.

Общински съветници от ГЕРБ в София пък се наеха да отговорят на критиките, които днес дойдоха от ляво и за проектите в столицата. Те защитиха както завода за боклук, който давал необходимите резултати, така и ремонта на „Цариградско шосе“ при Орлов мост.

„Категорично няма да позволим застрояване в район „Стрелбище“, обяви от своя страна общинският съветник от ГЕРБ Силвия Христова по повод вчерашния пореден протест на жителите там, заради инвестиционните намерения за вдигане на небостъргач. Тя уточни, че в общия устройствен план на София мястото е предвидено за зелена площ, а подробният устройствен план, който разрешава строителството, все още не е влязъл в сила.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.