Тениска с 40 икони позволява на туристи да комуникират във всяка страна

ГЕОРГИ СЛАВОВ - вторник, 19-04-2016 - 15:10

Тениска с принтирани 40 универсални икони разрешава проблема на туристите с езиковата бариера, съобщи Boredpanda. Идеята за тениската хрумнала на трима швейцарци-Джордж, Стивън и Флориан, докато си почивали на работа и обсъждали пътуването си до Виетнам, където им се развалил мотора. Марката на тениската е Айкънспийк (IconSpeak) и се предлага в различни цветове на сайта им. Освен тениски има потници,блузи, торби и чанти. Част от символите са превозни средства. Има и иконка на чиния, дъждовен облак, слънце, кран за вода, часовник, тоалетна, сърце и други.

„Много пъти имахме проблем с езика, когато сме пътували, и се налагаше да рисуваме знаци, символи или икони на хартия, върху карти или на земята“-обяснили тремата швейцарци. „Решихме, че ще бъде прекрасно да имаш на разположение навсякъде универсални и лесноразбираеми символи, които само трябва да посочиш, за да бъдеш разбран. След това започнахме да записваме в тефтерите си иконките, които смятахме, че ще бъдат полезни както на нас, така и на всеки човек на път“.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.