Стадион „Българска армия“ скоро ще бъде отдаден на дългосрочна концесия.
Снимката е архив
С решение на Министерски съвет

Правят търга за базите на ЦСКА до 3 седмици

Агенция Монитор - сряда, 13-09-2017 - 16:17

Mинистерският съвет одобри създаването на ново държавно дружеството - "Сердика спортни имоти" ЕАД. Капиталът на дружеството, на което държавата е едноличен собственик, се формира чрез апортиране на имотите – спортен комплекс "Българска армия", спортно-тренировъчна база – „Панчарево“, спортен комплекс "Червено знаме" и част от спортен комплекс "Къро". Имотите са собственост на Министерството на младежта и спорта и до този момент не са включени в капитала на нито едно от съществуващите дружества, на които министерството е принципал. Така на практика държавата вече може да организира търга за отдаване на концесия на базите на фалиралия ЦСКА. С организацията на процедурата се нагърбва ведомството на Красен Кралев, а срокът по закон е до 3 седмици.

„За споменатите обекти ще се търси модернизация на принципа на публично-частното партньорство“, обявиха от спортното министерство.

Очаква се за базите на ЦСКА да наддават два клуба – сегашният ползвател ЦСКА-София и аматьорският ЦСКА 1948, който се състезава в Трета лига.

В ръководството на новото дружество са трима души - Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.