МС даде 14 млн. лева на ВМА, на МВР – близо 3 млн. лева

Агенция Монитор - сряда, 11-04-2018 - 15:57

Правителство отпусна допълнителни 14 млн. лева по бюджета на министерството на отбраната. Парите са предвидени в централния бюджет и ще отидат за Военномедицинска академия за окончателно разплащане на академията с „Българска банка за развитие“ АД по цесия на вземанията на кредиторите на ВМА.

Кабинетът одобри и разходи по бюджета на МВР в размер на над 2,99 млн. лева. Средствата са за изпълнение на договор в областта на сигурността на документите. Проектът е за разширение на системите за публичен частен ключ, изградени за обслужване на процеса за издаване на документи за самоличност с електронен носител. Проектът е свързан с изпълнение на ангажиментите на страната ни като член на Европейския съюз в областта на сигурността на документите.

Отделно над 155 000 лева са предоставени на културното министерство и общините за стипендии на талантливи ученици от училищата по изкуства.  

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.