Турция ще дава субсидии за полетите до края на август.
REPORT.AZ
РЕШЕНИЕ

Турция увеличава с 30% субсидията за чартърни полети

Агенция Монитор - петък, 10-06-2016 - 13:37

Турция увеличава субсидиите, които плаща на операторите на чартърни полети, докарващи чуждестранни туристи в страната в опит да увеличи посещенията, които рязко намаляха заради серията от бомбени атентати и влошените отношения с Русия, съобщи Reuters.

Някои икономисти прогнозират, че приходите от туризъм ще намалеят с една четвърт тази година, което се равнява на около осем милиарда долара - еквивалент на 1 процент от БВП. През април бе регистриран най-големият спад на туристи от 17 години насам, като заетостта на хотелите намаля с почти 70%.

Сега правителството предлага увеличение с 30 на сто на субсидията в размер на 6000 долара, която предоставя за всеки чартърен полет, превозващ поне 150 туристи в периода до 31 август.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.