Кметът на София Йорданка Фандъкова провери наличните чували с компост.
Столична община
В София

Дават тор срещу платена такса смет

Агенция Монитор - четвъртък, 09-03-2017 - 14:45

Софиянци могат да получат по 10 килограма тор, ако са си платили такса смет. Досега от общината са раздали над 15 000 кг висококачествен компост на хората, които си носели бележка за платения налог. Торът се получава от дърветата и клоните, които са изпопадали по улиците и се преработва в инсталацията в Хан Богоров. "За 2016 г. са произведени около 2000 МВтч електроенергия, което е с 500 МВтч повече в сравнение с 2015 г.", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. През изминалата година от листа и клони са произведени 15 000 тона компост.

"Много важно е, че цялата тази система допринася за това да се включват все повече обекти в системата за разделно събиране на хранителни отпадъци и съответно да можем да намаляваме количествата депониран отпадък. Заедно с инсталацията за механично-биологично третиране в Яна намалихме чувствително с над 80% депонирането на отпадъците", подчерта Фандъкова и заяви, че това е била основната цел.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.