Община Пловдив

Отсъствията от забавачница влязоха в интернет

Ели Крумова - сряда, 08-02-2017 - 14:03

Нова електронна система заработи от началото на тази година в детските градини в Пловдив. Тя показва присъствията и отсъствията на хлапетата, а родителите могат на емейлите си да получават сумата за автоматично начислените дължими такси за месеца.

Освен сумата за таксите, майките ще получават по електронен път и писма със сроковете за плащане, а така също и информация за обявените карантини за инфекциозни заболявания в посещаваните от децата им групи. По-бързо ще се осъществява и плащането на място в детските градини, като квитанциите за платени суми ще се разпечатват директно от новата система.

Системата стартира с въвеждане на данните за присъствия и отсъствия на децата в електронните дневници за месец януари. Отразяването им е достъпно и за учителите и служителите от детските градини, като разработката осигурява лесно и бързо въвеждане на информацията.

След първоначалното запознаване със системата и проведеното обучение на представители на детските градини, всички в срок се справиха с генерирането на таксите за месец януари. Така родителите, които са предоставили адреси на лични електронни пощи в системата за прием, вече получиха първите писма от новата електронна система.

В средата на тази година се очаква да заработи и електронна система за прием в първи клас, която ще улесни значително родителите. Общински съвет Пловдив вече прие единни правила за прием в края на 2016 г. Първото класиране за училищата ще се проведе през месец юни.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.