Вицепремиер опроверга фалшива новина на „Медиапул“

Агенция Монитор - неделя, 05-02-2017 - 17:16

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

„България не е изразявала нова позиция спрямо санкциите на Евросъюза срещу Русия“. Това коментира в предаването „Неделя 150“ Деница Златева, служебен вицепремиер по подготовката на българското председателство на ЕС. По време на посещението на президента Румен Радев в Брюксел е станало ясно, че санкциите срещу Русия ще бъдат продължени с още шест месеца, а преразглеждането им предстои след това, посочи Златева. Тази информация се наложи да бъде разпространявана пред националното радио дни след посещението на Радев и порцията фалшиви новини, изфабрикувани от грантаджийските медии у нас, че сменяме курса на международната ни политика. „Медиапул“ злорадства, че президентът е бил „охладен“ от Брюксел за искане, което той не е правил. Дори собственичката на сайта - Стояна Георгиева, бивш говорител на Костов в премиерския му мандат, се изцепи в национален ефир, че президентът се държал като „посланик на Москва“. Лъжеговорителката просто използва публичната си проява да разпространи една фалшива новина, която иначе трудно ще види толкова голяма публичност в бутиковия й сайт.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.