Размахал ножа, след като учителката поискала да провери джобовете му

22 камери заснели обирджията във „Вълшебство“

Боян Димитров - сряда, 21-10-2015 - 19:48

Крадецът в детската градина бил млад, спретнат и вежлив

22 камери заснели обирджията, който нахлу в столичната детска градина „Вълшебство“ и размаха нож пред децата. Той бил млад, добре облечен и много вежлив. Последното му качество обаче се изпарило, след като усетил, че може да загази. Така служителите в учебното заведение описаха вчера нападателя пред „Монитор“. Те допълниха, че бил и с тъмен цвят на кожата.

Всичко се разиграло точно в 16,42 ч в понеделник. Тогава младежът, който бил около 174 см висок, успял да влезе в сградата на „Вълшебство“, която била опасана с 22 камери, двуметрова ограда, врати с кодове и обемни датчици. Не е ясно как точно го е направил. Знае се само, че не е било през нито една от вратите, категорична беше вчера директорката на учебното заведение Гергана Петрова. В този момент тя била в отпуск, но веднага щом разбрала за нападението, пристигнала за 15 минути във „Вълшебство“.

Първа я посрещнала учителката по модерни танци Мариета Чалъкова. Младата и красива жена била силно притеснена, тъй като именно тя видяла крадеца и дори разговаряла с него.

Четете още в хартиеното издание на в. Монитор